W zakładce "Ustawienia zaawansowane" można obecnie nieodwracalnie usunąć wszystkie ustawienia z zakładki "Informacje DATEV, informacje o pliku, informacje o rekordzie danych". Spowoduje to również usunięcie systemu plików i wszystkich wyeksportowanych plików. W tej zakładce znajdują się również wszystkie wymagania systemowe. W celu uzyskania informacji o ustawieniach należy skontaktować się z usługodawcą hostingowym. W przypadku błędów krytycznych generowany jest plik dziennika, który można pobrać w tym obszarze.